Historien om påskeboksen

Vi anbefaler også denne artikkelen fra Verdinytt.

Vi elsker Jesus, og det er derfor naturlig for oss å ville dele historien om Ham med barna våre. Vi ønsker at de også skal få lov til å leve i den tryggheten det er å kunne stole på en allmektig følgesvenn i en ellers veldig usikker verden.

I jula er dette ganske enkelt. Da finner man julekrybber, stjerner og engler overalt. I påska derimot, er ikke dette alltid like lett. Man reiser gjerne på hytta og får ikke vært sammen med menigheten på samme måte som ellers i året. I tillegg er symbolene i påska vanskelige å knytte til Jesus - der finner vi blant annet appelsiner, kvikklunsj og en hare som legger egg.

En helg i 2014 var vi aleine med den minste, som da var relativt nyfødt, og benytta anledninga til å gå på en trilletur sammen, alle tre. Da kom vi inn på akkurat dette temaet. Da vi kom hjem igjen, gikk Anette inn på barnerommet, tok med seg en lekefisk og en slags engel. På kottet fant hun en skoeske. Så begynte hun å lage den første påskeboksen. Noen dager seinere fikk vi en enorm spiker av en venn som holdt på å pusse opp - den spikeren var lenge hovedattraksjonen i boksen vi hadde laga.

I begynnelsen inneholdt påskeboksen, i tillegg til en til tre gjenstander for hver dag også ett daglig bibelvers og en daglig sang, men snart satte Rasmus seg ned og begynte å skrive på den første versjonen av historien om Daniel.

 Da vi hadde brukt påskeboksen i noen år, gikk det opp for oss at dette var noe vi hadde lyst til å dele med flere. Vi tok kontakt med en del forlag som syntes ideen var god, men som ikke hadde kapasitet til å gi ut noe slikt.

Vi begynte derfor å gjøre noen framstøt for å gi det ut selv. Bestilte miniatyrer fra Ebay, bretta esker og satte opp budsjett etter budsjett etter budsjett... 

I april 2022 fikk vi stifta Betlehem forlag AS - et forlag som hadde til eneste hensikt å produsere og selge påskebokser. Så, i desember samme året kom det første opplaget på 504 påskebokser til Stokke i Vestfold.

Da gjenstår det bare å se, da, om andre blir like velsigna av historien om Daniel som vi blir!